Igaunijas premjerministrs Marts Lārs šogad neizsūtīs pa pastu Ziemassvētku apsveikumu kartītes un aicina sekot šim piemēram visas valsts iestādes, lai tādā veidā ekonomētu diezgan lielos līdzekļus pasta izdevumiem.
"Premjerministrs uzskata, ka daudz mūsdienīgāk ir apsveikt ar datora starpniecību, un domā, ka arī dažādām valsts iestādēm tā būtu pareiza rīcība. Turklāt daudz ekonomiskāk nekā apsveikums pa pastu," valdības padomniece preses jautājumos Prīta Poiklika pastāstīja laikrakstam "Eesti Paevalet".

Ja ir pastāvīgs pieslēgums "Internet" tīklam, tad apsveikumu nosūtīšana pa elektronisko pastu neko nemaksā ne sūtītājam, ne saņēmējam.

Katru gadu Ziemassvētku un Jaungada apsveikumiem ministrijas un citas valsts iestādes iztērē desmitiem tūkstošu kronu: katras apsveikuma kartītes nosūtīšana izmaksā apmēram 10 - 15 kronas (40 - 60 santīmi). Īpaši bezjēdzīga ir apmainīšanās apsveikuma kartītēm starp ministrijām.

"Valsts ir organisks veselums. Plaušas parasti neapsveic aknas Jaunajā gadā un tās savukārt nesūta apsveikumu liesai," paskaidrija Poiklika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!