Foto: AP/Scanpix

Indonēzijas Centrālās Javas provincē, kur sācies vulkāna izvirdums, svētdien ietriecies klintī un nogāzies glābšanas dienesta helikopters, kas bija devies evakuēt no krātera apkaimes tūristus.

Helikopterā atradās astoņi cilvēki - četri apkalpes locekļi un četri glābēji. Šobrīd atrastas divu cilvēku mirstīgās atliekas, viņus vēl nav izdevies atpazīt. Kā ziņu aģentūrai AFP sacījis Indonēzijas Sociālo lietu ministrijas pārstāvis Adi Kariono, apvidus, kur helikopters avarējis, ir kalnains, tomēr sasniedzams un tur jau ieradusies glābēju komanda.

Sileri vulkāna krāteris, kas atrodas Diengas plakankalnē, svētdien izsvieda gaisā 50 metru augstumā tvaika mutuļus, vēsu lavu, vulkāniskos pelnus un dubļus. Sākoties izvirdumam, cietuši aptuveni desmit cilvēki, kas nogādāti slimnīcā, ziņo vietējie mediji. Tūristiem likts atstāt krātera apkaimi, jo izvirdums var atkārtoties.

Purvaino Diengas plakankalni, kur aptuveni 2090 metrus virs jūras līmeņa atrodas vairāki krāteri, tūristi iecienījuši vēsā klimata, gleznaino skatu un seno hinduistu tempļu dēļ. Sileri krāteris ir aktīvākais no šiem vulkāniem un laikā starp 1939. un 2009.gadā izvirdis sešas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!