Foto: AFP/Scanpix

Irākas karavīri ar ASV vadītās koalīcijas aviācijas atbalstu piektdien Anbāras provincē valsts rietumdaļā atvairījuši džihādistu grupējuma "Islāma valsts" (IV) uzbrukumu aviobāzei, kurā aptuveni 300 ASV drošības spēku karavīru nodarbojas ar Irākas drošības spēku apmācīšanu, teikts ASV spēku vadības paziņojumā.

Kā pastāstījuši Irākas armijas un Aizsardzības ministrijas pārstāvji, islāmisti mēģinājuši uzbrukt bāzei mīnētā automašīnā. Nogalināti astoņi uzbrucēji.

Atsevišķā Pentagona izplatītā paziņojumā norādīts, ka dienu iepriekš šai rajonā doti pieci koalīcijas aviācijas triecieni, kuros iznīcināta mīnēta automašīna, četras IV taktiskās vienības, kontrolpunkts un zemes rakšanas mašīna.

Ceturtdienas rītā IV kaujinieki uzbrukuši policijai un divām valdības ēkām netālajā Al Bagdadi, kas atrodas Eifratas krastos, - vienā no nedaudzajām šīs sunnītu provinces pilsētām, ko vēl kontrolē Irākas valdības spēki. Uzbrucējiem palīdzējušas atbalsta grupas, kas bija paslēpušās pilsētā jau iepriekš.

Piektdien policija, armija un vietējo cilšu spēki sekmīgi padzinuši džihādistus no gandrīz visām Al Bagdadi priekšpilsētām, tomēr IV rokās vēl atrodas vairākas ēkas un pozīcijas pilsētas centrā.

Ziņu par kritušajiem Irākas drošības spēku rindās nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!