Foto: AP/Scanpix

Trešdien vismaz 52 cilvēki gājuši bojā Irākas armijas gaisa uzlidojumos, kas kļūdas dēļ mērķēti uz civiliedzīvotājiem teroristiskā grupējuma "Daesh" kontrolētajā Kāimas pilsētā Irākas rietumos, atsaucoties uz militārpersonu paziņojumu, vēsta raidsabiedrība "Al Jazeera".

Turpretim Anbaras provinces padomes priekšsēdētājs Sabahs Krots paudis, ka uzbrukumā varētu būt gājuši bojā vairāk nekā 100 iedzīvotāju. Savukārt teroristu medijs "Amaq" apgalvo, ka uzlidojumā dzīvību zaudējuši vismaz 120 cilvēki.

Tiek ziņots, ka ievainojumus uzlidojumā guvuši vairāki desmiti cilvēku, kuri gaidījuši rindā pie naudas maiņas punkta, lai izņemtu algas.

Irākas parlamenta deputāts Muhameds al Karbouli savā sociālā tīkla "Facebook" kontā ievietojis oficiālu paziņojumu, kurā norāda, ka tā nav pirmā reize, kad Irākas gaisa spēki bombardējuši mierīgos iedzīvotājus.

"Mēs pieprasām valdību izveidot izmeklēšanas komisiju, lai noskaidrotu, kurš vainojams šajos pēdējā laika atkārtotajos incidentos Kāimā, kuros bojā gājuši civiliedzīvotāji," viņš paudis, piebilstot, ka šādi uzbrukumi grauj karavīru reputāciju, kā arī liek apšaubīt Irākas armijas izlūkdienestu spējas. Tāpat viņš uzsvēris, ka šādi gadījumi ļauj "Daesh" izplatīt negatīvu informāciju par Irākas armiju.

Savukārt Mosulā Irākas armijas spēkiem trešdien izdevies no džihādistiem atbrīvot vēl vienu dzīvojamo rajonu, pavēstījis ģenerālleitnants Abduls Amīrs Jarelahs.

Misija Mosulas atbrīvošanai no "Daesh" kaujiniekiem sākta 17. oktobrī.

Novembrī kaujās visā Irākā kopumā krituši gandrīz 2000 Irākas armijas karavīru, atsaucoties uz ANO datiem vēsta "Al Jazeera". Cīņā par Mosulu aizvadītajā mēnesī krituši aptuveni 920 civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!