Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas drošības dienesti novērsuši islāmistu plānoto premjerministres Terēzes Mejas slepkavību. Ekstrēmisti bija plānojuši Mejai uzbrukt viņas rezidencē Dauningstrītā, atsaucoties uz avotiem ziņo telekanāla "Sky News" interneta vietne.

Lielbritānijas iekšējās izlūkošanas dienesta MI5 vadītājs Endrjū Pārkers otrdien par izjaukto islāma ekstrēmistu plānu informējis Lielbritānijas valdību, kas liecina par šo neīstenoto plānu nopietnību.

"Sky News" avoti pastāstījuši, ka "būtībā tas bija islāma ekstrēmistu pašnāvnieku plāns pret Dauningstrītu". "Policija uzskata, ka plāns paredzēja Dauningstrītā uzspridzināt paštaisītu spridzekli un sprādzienā radītajā haosā uzbrukt un nogalināt Terēzu Meju," vēstījuši avoti.

Informācija, kas ir telekanāla rīcībā, liecina, ka šo faktu pēdējās nedēļas izmeklēja Skotlendjards, MI5 un Vestmidlendas policija. Izmeklēšanas noslēdzās pagājušajā nedēļā ar divu vīriešu aizturēšanu. Viņi apsūdzēti par teroraktu gatavošanu.

Trešdien par apsūdzībām terorismā tiesas priekšā stāsies 20 gadus vecais Nāimurs Zakarija Rahmans no Londonas ziemeļiem un 21 gadu vecais Mohameds Akibs Imrans no Birmingemas.

Otrdien MI5 atklājis, ka tas novērsis kopumā deviņus teroraktus Apvienotajā Karalistē pēdējā gada laikā, tomēr dažus no tiem novērst nav izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!