Foto: AFP/Scanpix

Ja Ukrainā netiks panākts miers, tad visā valstī tiks izsludināts karastāvoklis, sestdien paziņojis Ukrainas prezidents Petro Porošenko, vēsta Ukrainas mediji.

"Jau pirms Minskas, tikšanās laikā ar Ukrainas Ministru kabinetu, es brīdināju, ka, ja nebūs miera, mums nāksies pieņemt ļoti grūtu, bet vajadzīgu lēmumu par karastāvokļa izsludināšanu," norādījis Porošenko.

Ukrainas prezidents uzsvēris, ka karastāvoklis tiks izsludināts ne tikai Doņeckas un Luhanskas apgabalos, bet visā valstī.

Jau ziņots, ka 15.februāri spēkā būtu jāstājas Minskā panāktajam pamiera plānam, kas cita starpā paredz uguns pārtraukšanu un artilērijas atvilkšanu no konflikta plosītājiem reģioniem Ukrainas austrumos.

Vienošanās par uguns pārtraukšanu tika panākta Porošenko, Krievijas prezidenta Vladimira Putina, Vācijas kancleres Angelas Merkeles un Francijas prezidenta Fransuā Olanada sarunu laikā Minskā.

Kamēr vienošanās vēl nav stājusies spēkā, valstī turpinās smagas cīņas starp promaskaviskajiem kaujiniekiem un Ukrainas armiju. Jau ziņots, ka aizvadītās diennakts laikā Ukrainas spēki iznīcinājuši teju 100 nemierniekus.

Iepriekš Ukrainas aizsardzības ministra vietnieks Petro Meheds paziņojis, ka Krievijas karaspēkam un separātistiem dots uzdevums līdz 15.februārim, ieņemt Debaļcevi un Mariupoli. Sestdien notikuši vairāki uzbrukumi Mariupoles tuvumā esšajiem ciematiem. Tāpat aizvadītās diennakts laikā kaujinieki atkal centušies ieņemt Debaļcevi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!