Foto: Reuters/Scanpix

Pirmdien pie Irākas vēstniecības Kabulā uzspridzinājies pašnāvnieks spridzinātājs un vēl trīs uzbrucēji ielauzušies tās teritorijā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pagaidām nav informācijas par cietušajiem un bojāgājušajiem, bet atbildību par uzbrukumu ir uzņēmies teroristu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Pašnāvnieks detonējis sprāgstvielas pie vēstniecības vārtiem, ļaujot trīs uzbrucējiem iekļūt kompleksa teritorijā. Afganistānas drošības spēki ir sākuši operāciju pret kaujiniekiem.

"Mūsu spēki ir iekšā un notiek tīrīšanas operācija," paziņoja Iekšlietu ministrijas runasvīrs Nadžibs Danišs. Pēc vairākām stundām ministrija paziņoja, ka operācija ir noslēgta un visi uzbrucēji nogalināti. Fotoattēlos redzams, ka no uzbrukuma vietas Kabulas centrālajā daļā pacēlās melni dūmi.

Afganistānas Iekšlietu ministrija ziņo, ka visi vēstniecības darbinieki ir evakuēti. Irākas Ārlietu ministrija tikmēr norāda, ka augsta ranga diplomāts ir nogādāts uz Ēģiptes vēstniecību.

Šis ir pirmais uzbrukums, ko piedzīvo Irākas vēstniecība Kabulā. Tas notiek divas nedēļas pēc tam, kad pārstāvniecībā tika svinēta "Daesh" sakaušana Irākas pilsētā Mosulā.

Afganistāna šogad ir piedzīvojusi virkni nāvējošu uzbrukumu, par kuriem tiek vainots "Daesh" vai grupējums "Taliban". Šī gada pirmajā pusē uzbrukumos valstī ir gājuši bojā 1662 civiliedzīvotāji, no tiem aptuveni 20% galvaspilsētā, liecina ANO dati.

24. jūlijā pašnāvnieka spridzinātāja uzbrukumā vismaz 30 cilvēki gāja bojā galvenokārt šiītu apdzīvotā Kabulas rajonā. 31. maijā milzīgā sprādzienā pilsētas centrā gāja bojā vairāk nekā 150 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!