Foto: AFP/Scanpix
Kanādā 2015. gadā par 5% audzis pastrādāto naida noziegumu skaits, atsaucoties uz statistikas aģentūru "Statistics Canada", vēsta raidsabiedrība BBC.

Kanādas policija skaidro, ka 2015. gadā izdarīti 1362 naida noziegumi, kas ir nedaudz vairāk nekā gadu iepriekš. Kāpumu raisījuši pret musulmaņiem, arābiem un aziātiem pastrādāti noziegumi.

Teju puse no visiem noziegumiem bija saistīti ar upuru rasi vai etnisko izcelsmi. Trešdaļai noziegumu par motīvu minēta neiecietība pret reliģiju.

Visbiežāk par noziegumu upuriem kļuva melnādainie kanādieši. Savukārt ebreji minēta kā naida noziegumiem visbiežāk pakļautā reliģiskā grupa.

Ja pret musulmaņiem 2014. gadā pastrādāti 99 naida noziegumi, tad 2015. gadā notikuši 159 incidenti – 12% kāpums. Vienlaikus "Statistics Canada" uzsver, ka Kanādas policija un dažādas nevalstiskās organizācijas mudinājušas upurus aktīvāk ziņot par noziegumiem.

Teju 40% no visiem noziegumiem bijuši fizisks uzbrukums vai draudu izteikšana.

"Statistics Canada" uzsver, ka ziņojums neparāda pilnīgu ainu par naida noziegumiem Kanādā, jo ziņots tiek vien aptuveni par 35% noziegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!