Foto: AP/Scanpix

ASV par trīs meiteņu nolaupīšanu un gūstā turēšanu apsūdzētā Klīvlendas iedzīvotāja Ariela Kastro brāļi apgalvo, ka neko nav zinājuši par viņa noziegumiem, svētdien vēsta telekanāls CNN.

"Ja es būtu zinājis, ka mans brālis dara kaut ko tādu, es ne mirkli nešaubītos un izsauktu policiju. Būtu es to zinājis, es ziņotu, un tas nav atkarīgs no tā, ir viņš mans brālis vai nav," sacīja Pedro Kastro.

Kā pastāstīja Pedro un Onils Kastro, viņi dzīvo bailēs par to, ka viņus sāks vajāt cilvēki, kas uzskata, ka brāļi ir līdzvainīgi meiteņu nolaupīšanā un mocīšanā.

Arielam Kastro izvirzītas oficiālas apsūdzības meiteņu nolaupīšanā un izvarošanā. Viņš daļēji vainu atzinis.

Jau ziņots, ka ASV 6.maijā atrastas trīs sievietes, kuras pazuda pirms aptuveni desmit gadiem, un visu šo laiku, domājams, turētas gūstā kādā mājā Klīvlendā, Ohaio štatā.

Visas trīs sievietes - 27 gadus vecā Berija, 23 gadus vecā Džīna Dehesusa un 32 gadus vecā Mišela Naita - tika izglābtas un pēc medicīniskās apskates nogādātas pie tuviniekiem.

Berija pazuda 2003.gada aprīlī 16 gadu vecumā. Pēdējo reizi viņa tika redzēta, dodamies prom no darba ātrās ēdināšanas restorānā, kas atradās pāris kvartālu no viņas mājām.

Policija apstiprinājusi ziņas, ka Berijai ir sešus gadus veca meita, kura, domājams, pasaulē nākusi laikā, kad Berija atradās gūstā.

Dehesusa pazuda 2004.gada aprīlī pa ceļam uz mājām no skolas. Viņai tobrīd bija 14 gadu. Savukārt Naita pēdējo reizi tika redzēta 2002.gada augustā 20 gadu vecumā.

Kad pagājušajā nedēļā saistībā ar apsūdzībām cilvēku nolaupīšanā un izvarošanā tika aizturēts Ariels Kastro, policija aizturēja arī divus viņa brāļus.

Policija dažas dienas vēlāk Pedro un Onilu Kastro atbrīvoja un apliecināja, ka viņi ar trīs meiteņu nolaupīšanu un spīdzināšanu nav saistīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!