Foto: Publicitātes foto

Krievija pirmdien paziņoja, ka ir iesniegusi ANO Drošības padomē rezolūcijas projektu, kas paredz atbalstīt vienošanos par drošības zonu izveidošanu Sīrijā.

"Mēs apstiprinām, ka ir iesniegts rezolūcijas projekts," Krievijas ziņu aģentūras citē Krievijas ANO misijas pārstāvja Fjodora Stržižovska teikto. "Balsojums par projektu, iespējams, notiks šonedēļ," avots ANO sacījis Krievijas ziņu aģentūrai "Interfax".

Krievija un Irāna, kas Sīrijas pilsoņkarā atbalsta valdību, un nemiernieku atbalstītāja Turcija aizvadītajā nedēļā panāca vienošanos par "deeskalācijas zonu" izveidošanu Sīrijā. Vienošanās spēkā stājās sestdien, un tās mērķis ir nostiprināt trauslo ugunspārtraukšanas režīmu.

Krievijai, Irānai un Turcijai līdz 4. jūnijam ir jāpanāk vienošanās par robežām četrām zonām, kur karadarbība valdības un nemiernieku starpā būtu jāaptur.

Sīrijas ārlietu ministrs Valids Muallems pirmdien paziņoja, ka viņa valdība noraidīs jelkādu ANO lomu deeskalācijas zonu ieviešanas uzraudzībā.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!