Foto: RIA Novosti/Scanpix

Jautājums par Ukrainas kara lidotājas Nadeždas Savčenko izdošanu pēc viņas sprieduma pasludināšanas var tikt apspriests tad, ja Ukraina apņemsies atzīt Krievijas tiesas lēmumu un garantēt viņai piespriestā soda izpildi dzimtenē, paziņoja Krievijas Tieslietu ministrijas preses dienests.

"Saskaņā ar Krievijas Federācijas Kriminālkodeksa 471. pantu personas izdošanu var atteikt gadījumā, ja ārvalsts tiesa vai cita atbildīgā institūcija neatzīst Krievijas Federācijas tiesas spriedumu vai ja ārvalsts tiesa vai cita kompetenta institūcija atzīst spriedumu, bet nenosaka kārtību un nosacījumus, kādā notiesātajam spriedums tiks izpildīts," teikts ministrijas paziņojumā.

Tajā arī norādīts, ka, "ja Krievijas Tieslietu ministrija saņems lūgumu izdot notiesāto Ukrainas pilsoni tālākai soda izpildei, atņemot brīvību viņas izcelsmes valstī, tas tiks izskatīts atbilstoši konvencijai [par notiesātu personu izdošanu] un Krievijas Federācijas Kriminālkodeksam".

Dienests atgādināja, ka notiesāto izdošanas jautājumi starp Krieviju un Ukrainu tiek risināti saskaņā ar 1983. gada Konvenciju par notiesātu personu izdošanu un Krievijas Kriminālkodeksu.

"Notiesāto personu var izdot, uzturot spēkā vairākus nosacījumus, tostarp tiesas lēmuma spēkā stāšanos un paša notiesātā piekrišanu (konvencijas 3.punkts)," teikts ministrijas paziņojumā.

Iepriekš tika ziņots, ka pēc sprieduma pasludināšanas Savčenko var nosūtīt izciest sodu Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!