Foto: EPA-AFI
Krievijas aizsardzības ministrija plāno visā valstī iesaukt rezervistus uz divus mēnešus ilgām mācībām, kuru mērķis esot jauno ieroču apguve, piektdien ziņo aģentūra "Interfax".

Iepriekš šādas mācība Maskava izmantojusi, lai palielinātu sava karaspēka skaitlisko sastāvu pie Ukrainas robežas, un Rietumos joprojām nerimstas bažas, ka Krievija varētu tieši iejaukties karadarbībā starp Ukrainas armiju un Maskavas atbalstītajām krievu algotņu un to vietējo līdzskrējēju bruņotajām bandām.

Taču Krievijas Aizsardzības ministrija apgalvo, ka mācības esot ieplānotas jau pagājušā gada novembrī un tās ilgs no augusta līdz oktobrim.

"Īpaša uzmanība tiks pievērsta armijas rezervistu prasmēm darboties ar jaunajiem un modernizētajiem ieročiem, militāro un īpašo ekipējumu," aģentūra citē ministrijas paziņojumu.

Atšķirībā no rietumvalstīm Krievija turpina savu militāro izdevumu palielināšanu un līdz šīs desmitgades beigām sava bruņojuma modernizācijai paredzējusi atvēlēt 21 triljonu rubļu (438 miljardus eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!