Foto: LETA
Saistībā ar notikumiem Ukrainā, Krievijas Valsts domē tiks piedāvāts atvieglot ne tikai Krievijas pasu izsniegšanas nosacījumus, bet arī jaunu teritoriju pievienošanu federācijai, vēsta aģentūra UNIAN.

Pašreizējā likuma redakcija paredz, ka citas valsts vai tās teritorijas pievienošana Krievija var notikt Maskavai abpusēji vienojoties ar šo valsti un noslēdzot starptautisku līgumu. Deputāti piedāvā šo procedūru atvieglot, lai teritorijas pievienošanai pietiktu ar "tautas gribas izteikšanu", piemēram, referendumā.

Par to, ka domē plānots iesniegt likumprojektu, kurš atvieglotu teritoriju pievienošanu, UNIAN apstiprina "Taisnīgās Krievijas" priekšsēdētāja vietnieks Mihails Emeļjanovs.

Ceturtdien Krievijas Valsts domes vicespīkers Aleksandrs Žukovs paziņoja, ka frakcijās, valdībā un prezidenta administrācijā tiek izskatīts jautājums par Krievijas pilsonības piešķiršanas atvieglošanu Neatkarīgo Valstu Sadraudzības (NVS) pilsoņiem.

Vēstīts, ka pēc nemieriem Ukrainā bažas rada Krimas Autonomās Republikas turpmākais liktenis.

Ceturtdien agri no rīta neidentificēta bruņotu kaujinieku grupa ieņēma Krimas Autonomās Republikas parlamenta un valdības ēkas Simferopolē, paceļot virs tām Krievijas karogus.

Kaujinieki ēkā ielaida deputātus, kuri nolēma, ka 25. maijā rīkos referendumu par Krimas autonomijas statusa paplašināšanu. Tāpat deputāti iecēla jaunu premjeru Sergeju Aksjonovu, kurš jau paziņoja, ka par leģitīmu Ukrainas vadītāju uzskata gāzto prezidentu Viktoru Janukoviču un pakļausies viņam.

Piektdien pienāk ziņas, ka bruņoti kaujinieki bloķējuši lidostu Sevastopolē. Ukrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs paziņoja, ka iebrucēji ir Krievijas karavīri un ka Krievija ir sākusi bruņotu iebrukumu un okupāciju.

Krimas parlaments no novembra notiekošo pret Janukoviča valdību vērsto protestu laikā aicināja prezidentu ieviest ārkārtas stāvokli un likvidēt protestus Kijevas centrā. Tāpat Krimā ir izskanējuši aicinājumu lūgt Krievijas aizsardzību.

Krimas ostas pilsētā Sevastopolē atrodas Krievijas Melnās jūras flotes bāze. Tieši uz Krimu devās gāztais Janukovičs, kad viņam neizdevās pamest valsti no Doņeckas lidostas. Tagad zināms, ka Janukovičs ir Krievijā, kur piektdien uzstāsies preses konferencē. 



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!