Foto: Reuters/Scanpix

Krievija līdz gada beigām aptur savu darbību Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā (EPPA) un pārtrauc jebkādus kontaktus ar šo organizāciju, vēsta radiostacija "Eho Moskvi"

Par to paziņojis Krievijas delegācijas vadītājs un Valsts domes ārlietu komisijas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs, komentējot EPPA lēmumu neatjaunot Krievijas balsstiesības.

"Mēs brīdinājām, ka gadījumā, ja balsstiesības tiks ierobežotas kaut vai uz neilgu periodu, mēs asambleju pametīsim. Tāpēc šajā gadā mēs pārtraucam piedalīšanos darbā. Mēs pārtraucam arī jebkādus oficiālus kontaktus ar asambleju," norādīja Puškovs.

Kā ziņots, EPPA trešdien nolēma neatjaunot Krievijas delegācijas balsstiesības, pagarinot aizliegumu līdz aprīlim.

Balsstiesības EPPA Krievijas delegācijai tika atņemtas jau pagājušā gada pavasarī, reaģējot uz Maskavas agresiju pret Ukrainu.

Pret Krievijas balsstiesību atjaunošanu nobalsoja 148 Parlamentārās asamblejas locekļi, kamēr to atbalstīja tikai 64.

Apturētas arī Krievijas tiesības tikt pārstāvētai EPPA vadošajās institūcijās, kā arī krievu parlamentāriešu tiesības būt par ziņotājiem, piedalīties vēlēšanu novērošanā, kā arī pārstāvēt EPPA citās Eiropas Padomes institūcijās vai citās organizācijās.

Puškovs piebilda, ka līdz gada beigām Krievija izlems, vai vispār turpināt savu dalību Eiropas Padomē. Tomēr līdz tam laikam Maskava turpinās darboties Eiropas Padomē ministru komitejas līmenī.

"Jautājums par Krievijas dalību Eiropas Padomē tiks izskatīts 2015.gada beigās atbilstoši politiskajiem nosacījumiem, kādi tiks radīti uz to laiku. Vēlos uzsvērt, ka līdz šim Krievija nekad nav apsvērusi tādu iespēju. Taču EPPA šodienas lēmums šādu jautājumu izvirza dienas kārtībā," paziņoja Valsts domes ārlietu komisijas priekšsēdētājs.

Krievijas izstāšanās no Eiropas Padomes nozīmētu arī izstāšanos no Eiropas Cilvēktiesību konvencijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!