Krievijas Aizsardzības ministrija ir iesniegusi notu Lielbritānijas militārajam atašejam Maskavā saistībā ar britu laikraksta "Daily Star Sunday" svētdien publicēto informāciju, ka NATO un britu militārajiem pilotiem ir dotas instrukcijas Irākā notriekt Krievijas lidmašīnas, ja tās pirmās veiks uzbrukumus, paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija.

"Viņam tika iesniegta nota ar lūgumu sniegt oficiālus skaidrojumus saistībā ar britu medijos publicētās informācijas, atsaucoties uz augsta ranga šīs valsts amatpersonām, faktu par karalisko gaisa spēku pilotu it kā saņemtajām norādēm "dzīvības briesmu gadījumā" pret Krievijas lidmašīnām pielietot ieročus," norādīts ministrijas paziņojumā.

Lielbritānijas militārais atašejs paziņoja, ka viņa rīcībā nav informācijas par šo jautājumu, un solīja tuvākajā laikā sniegt oficiālu atbildi, informēja ministrija.

Krievijas vēstnieks Londonā Aleksandrs Jakovenko jau ir vērsies Lielbritānijas Ārlietu ministrijā ar aicinājumu komentēt šo informāciju.

"Lūgums komentēt britu mediju paziņojumus par to, ka Lielbritānijas vadība ir pieņēmusi lēmumu atļaut britu lidotājiem, kuri piedalās operācijā pret ISIL ["Islāma valsti"], dot triecienus Krievijas lidmašīnām," norādīts vēstnieka paziņojumā, kas publiskots Krievijas Ārlietu ministrijas interneta vietnē.

"Daily Star Sunday" svētdien vēstīja, ka britu piloti ir brīdināti, ka viņiem ir jābūt gataviem atklāt uguni uz Krievijas lidmašīnām, ja viņu dzīvības ir briesmās. Tomēr ir arī norādīts, ka viņiem ir jācenšas izvairīties no kontakta ar Krievijas militārajām lidmašīnām.

Krievija gaisa triecienus Sīrijā pret Bašara al Asada režīma pretiniekiem sāka 30.septembrī. Lielbritānija veic gaisa triecienus pret "Islāma valsti" Irākā, bet ne Sīrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!