Foto: AP/Scanpix

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs pēc 15 diennakšu aresta izciešanas pirmdien ir atbrīvots no ieslodzījuma, teikts Navaļnija tīmekļa vietnē.

Navaļnijs tika aizturēts 26. martā paša rīkotajā pretkorupcijas mītiņā Maskavā, kura norisei galvaspilsētas centrā varasiestādes atļauju nedeva. Navaļnijam tika piespriests 15 diennakšu arests un 20 tūkstošu rubļu (324 eiro) liels naudassods.

Žurnālisti un atbalstītāji Navaļnija atbrīvošanu 10. aprīlī gaidīja pie ieslodzījuma vietas Maskavā, kur viņš izcieta sodu, taču opozicionārs pārvests uz citu vietu un atbrīvots no turienes, ziņo "Radio Brīvā Eiropa" (RFE/RL).

Navaļnijs savā blogā norāda, ka atbrīvots pēc "profilaktiskas sarunas". Tā kā viņam pašam nav bijis ne naudas, ne telefona, ne atslēgas, iecirknī viņam ļauts piezvanīt sievai un nodaļas priekšnieks Navaļniju aizvedis līdz metro, kā arī nopircis brauciena biļeti.

26. martā visā Krievijā notika pret korupciju vērsti protesti, kuriem daudzās vietās, tostarp Maskavā, varasiestādes nebija devušas atļauju. Protestu galvenais dzinējspēks bija Navaļnija vadītā fonda pētījums par premjerministra Dmitrija Medvedeva slepenajiem īpašumiem.

Protesta akcijas bija negaidīti apmeklētas. Aptuveni 1000 cilvēkus aizturēja policija – visvairāk Maskavā.

Medvedevs pagājušajā nedēļā pirmo reizi sniedz savu viedokli par Navaļnija pētījumu, nosaucot to par "muļķībām" un salīdzinot ar "kompotu", bet neatspēkoja un neapstrīdēja nevienu no pētījumā minētajiem faktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!