Foto: AFP/Scanpix

Krievijas parlamenta apakšpalātas deputāti otrdien pārliecinoši apstiprinājuši likumprojektu, kas aizliedz "netradicionālo seksuālo attiecību propagandu" nepilngadīgu personu vidū, vēsta ārvalstu mediji.

Par likumprojektu nobalsoja 436 Valsts Domes deputāti, pret nebija neviens, bet atturējās viens tautas kalps, informē raidsabiedrības BBC Krievijas dienests.

Lai likums, kurš paredz krietnus naudas sodus par geju praidu rīkošanu, kā arī informācijas par gejiem, lesbietēm, biseksuālām un transpersonām izplatīšanu nepilngadīgajiem, stātos spēkā, tas vēl jāapstiprina parlamenta augšpalātai un jāparaksta prezidentam. Nav šaubu, kas augstākās instances likumu apstiprinās, norāda aģentūra AP.

Likums paredz, ka homoseksuālisma propagandā apsūdzētus ārzemniekus var izraidīt no valsts vai aizturēt uz laiku līdz 15 diennaktīm.

Likuma pretinieki uzskata, ka tas pārkāpj cilvēktiesības un provocē vardarbību sabiedrībā, tikmēr atbalstītāji norāda, ka tas aizsargā tradicionālās Krievijas vērtības pret "Rietumu liberālisma postu".

Parlamenta debašu laikā pie domes ēkas pulcējās kā likuma pretinieki, tā arī atbalstītāji. Daži no likuma atbalstītājiem bijuši tērpti krekliņos ar uzrakstu "pareizticība vai nāve", ziņo BBC korespondente.

Likuma atbalstītāju pūlis ielencis aptuveni 15 cilvēku lielu pretinieku grupiņu, kam sekojis kautiņš, kuru izšķīra policija, ziņo BBC. Vairāki cilvēki ir aizturēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!