Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas pases saņēmušie Krimas iedzīvotāji uz ārvalstīm būtībā netiks un varēs apmeklēt tikai Krieviju, vēsta "Kriminform".

Krievijas Migrācijas dienesta pasu nodaļas vadītājs Fjodors Karpovecs paziņojis, ka Krievijas pases saņēmušie Krimas iedzīvotāji nevar doties uz ārvalstīm ar Ukrainas ārzemju pasi.

"Krimas iedzīvotāji ir atzīti par Krievijas pilsoņiem un robežas šķērsošana jāveic ar tiem dokumentiem, kurus izdevusi Krievija," paziņoja Karpovecs.

Savukārt rietumvalstis neatzīst Krievijas okupāciju Krimā, kā arī neatzīst Krimas iedzīvotājiem piešķirtās Krievijas pilsoņu pases.

Rietumvalstis paziņojušas, ka Krimas iedzīvotājiem ārvalstu vīzas tiks izdotas tikai Ukrainas pasēm, jo pēc starptautiskajiem likumiem Krima ir Ukrainas valsts sastāvdaļa.

Līdz ar to Krievijas pases saņēmušie Krimas iedzīvotāji būtībā varēs izbraukt tikai uz Krieviju.

Karpovecs arī norādīja, ka Krievija neatzīst dubultpilsonību, tādējādi Krievijas pases saņēmušie automātiski zaudē Ukrainas pilsonību.

Tikmēr Ukraina pēc likuma arī neatzīst dubultpilsonību, taču Ukrainas valdība paziņoja, ka visi Maskavas anektētās Krimas iedzīvotāji, kuri spiesti saņemt Krievijas pases, joprojām ir Ukrainas pilsoņi.

Saskaņā ar Krievijas Migrācijas dienesta sniegto informāciju lūgumu pēc Krievijas pilsonības izteikuši 75 000 Krimas iedzīvotāju.

Pēc pēdējās tautas skaitīšanas datiem Krimā 2011.gadā dzīvoja 2,2 miljoni iedzīvotāju. Pagaidām nav zināms, cik daudz Krimas iedzīvotāju pēc pussalas aneksijas to pametuši un devušies uz kontinentālo Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!