Krievijas Pareizticīgās baznīcas tiesa izslēgusi no baznīcas diakonu Sergeju Baranovu, par to, ka viņš atklātā vēstulē atbalstījis pankgrupas "Pussy Riot" dalībnieces, kuras 21. februārī Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē nodziedāja "panku lūgšanu" pret tagadējo Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, vēsta portāls "Lifenews.ru".

Par garīdznieka izslēgšanu trešdien nolēma Tambovas Eparhijas tiesa. Lēmums stāsies spēkā, kad to apstiprinās Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils. Pats Sergejs Baranovs norāda, ka nav bijis pārsteigts ar šādu lēmumu. Tambovas eparhija atteicās oficiāli komentēt lēmumu.

Atklātajā vēstulē Baranovs paziņoja, ka sarauj savas attiecības ar Krievijas Pareizticīgo baznīcu, jo nevar atrasties vienā Baznīcā ar meļiem, liekuļiem un naudas rausējiem. "Pussy Riot" lieta vēl vairāk norobežo Krieviju no apkārtējās pasaules, kura Krieviju uzskata par agresīvu un nebrīvu, bet tagad arī tiesu un reliģiski tumsonīgu, rakstīja garīdznieks.

Baranovam nav bijis pieņemams, ka laicīgā tiesa tiesājusi meitenes, pamatojoties uz iekšējiem baznīcas likumiem, skaidro garīdznieks.

Baznīca uz Baranova vēstuli reaģēja visai asi, sākumā pat noliedzot, ka eksistē tāds garīdznieks un norādot, ka tā ir provokācija, vēsta "Lifenews".

Jau ziņots, ka piecas "Pussy Riot" dalībnieces spilgtu krāsu sejas maskās 21.februārī Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē uzkāpa priesteriem paredzētā vietā un izpildīja "panku lūgšanu" pret Putinu.

Par piedalīšanos šajā akcijā martā tika aizturētas trīs grupas dalībnieces - Nadežda Tolokoņņikova, Jekaterina Samuceviča un Marija Aļohina. 17.augustā Maskavas Hamovņiku rajona tiesa viņas atzina par vainīgām huligānismā, rupjā sabiedriskās kārtības pārkāpšanā un naida izrādīšanā pēc reliģiskām pazīmēm, par ko viņām piesprieda divu gadu cietumsodu, lai gan prokuratūra prasīja triju gadu cietumsodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!