Foto: AP/Scanpix

Krievijas prokuratūra iesniegusi protestu attiecībā uz lēmumu par sodu brāļiem Aleksejam un Oļegam Navaļnijiem lietā par 27 miljonu rubļu nozagšanu Francijas kosmētikas uzņēmumam "Yves Rocher", vēsta "RIA Novosti".

Maskavas tiesas pārstāve norādījusi, ka protests ir iesniegts tādēļ, ka piespriestais sods tiek uzskatīts par "pārāk mīkstu".

Tāpat otrdien Krievijas mediju uzraugs "Roskomnadzor" paziņoja par daļēju Navaļnija interneta mājaslapas bloķēšanu, kas darīts pēc ģenerālprokuratūras pieprasījuma, vēsta "gazeta.ru".

"Roskomnadzor" darbinieks, kurš vēlējies palikt anonīms, atklājis, ka pie šīs lietas tika strādāts gadu. Pagaidām mājaslapa vēl nav iekļauta oficiālajā "melnajā sarakstā". Pērn tika bloķēta tikai daļa no mājaslapā publicētajiem rakstiem, kas saturējuši izteikumus, ko varasiestādes uzskatīja par "pretlikumīgiem".

Jau vēstīts, ka Maskavas tiesa pagājušā gada decembrī par 27 miljonu rubļu nozagšanu Francijas kosmētikas uzņēmumam "Yves Rocher" piespriedusi Navaļnijam trīsarpus gadu nosacītu cietumsodu, bet viņa brālim Oļegam Navaļnijam tajā pašā lietā piespriests trīsarpus gadu reāls cietumsods.

Tāpat tiesa piedzina no Navaļnijiem vairāk nekā četrus miljonus rubļu saistībā ar lietu par "Многопрофильная процессинговая компания".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!