Foto: AP/Scanpix
Maskavas tiesa noraidījusi sagūstītās ukraiņu lidotājas Nadeždas Savčenko pārsūdzību lēmumam par viņas pirmstiesas apcietinājuma termiņa pagarināšanu, vēsta "Radio Brīvā Eiropa".

Šāds tiesas lēmums publiskots 25. februārī. Tas nozīmē, ka spēkā paliek tiesas noteiktais termiņš, kas paredz Savčenko paturēt apcietinājumā līdz 13. maijam.

Ukrainas kara lidotāju Savčenko jūnijā Austrumukrainā sagūstīja prokrieviskie kaujinieki. Jūlijā sieviete aizvesta uz Krieviju, kur viņa apsūdzēta par saistību ar mīnmetēju uzbrukumu, kura laikā gāja bojā divi Krievijas žurnālisti.

Janvārī Savčenko papildus apsūdzēta par nelegālu Krievijas robežas šķērsošanu. Pati lidotāja šīs apsūdzības noliedz, norādot, ka tika nolaupīta Ukrainas teritorijā un ar varu pārvesta uz Krieviju.

13. decembrī Savčenko sāka badastreiku. Advokāti un radinieki ir nobažījušies, ka sieviete var neizdzīvot līdz 13. maijam, ja paliks apcietinājumā.

Krievija ir noraidījusi Rietumu aicinājumus Savčenko atbrīvot.

12. februārī, kad Ukrainas, Vācijas, Francijas un Krievijas līderi Minskā panāca vienošanos par uguns pārtraukšanas režīmu Austrumukrainā, tika ziņots, ka vienošanās paredz arī visu gūstekņu un ķīlnieku, tai skaitā Savčenko atbrīvošanu, ziņoja aģentūra "Reuters".

Tomēr vēlāk Krievijas amatpersonas noraidīja informāciju, ka grasītos atbrīvot ukraiņu lidotāju. Tāpat Maskavas atbalstītie kaujinieki neievēroja pamieru un turpināja uzbrukumus Debaļceves pilsētai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!