Foto: Reuters/Scanpix

NATO paziņojusi, ka Krievijas militāro lidmašīnu ielidošana Turcijas gaisa telpā aizvadītās nedēļas nogalē "neizskatās pēc nejaušības", otrdien informē ārvalstu mediji.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs norādījis, ka Krievija nav sniegusi "nekādu reālu izskaidrojumu" gaisa telpas pārkāpšanai, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Es nespekulēšu par to, kādi ir motīvi… Bet tas neizskatās pēc nejaušības un mēs esam redzējuši jau divus," Stoltenberga teikto citē ziņu aģentūra "Reuters". Tāpat viņš norādījis, ka Krievija turpina pastiprināt savu militāro klātbūtni Sīrijā.

Jau vēstīts, ka Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans paziņojis, ka uzbrukums Turcijai būtu uzbrukums NATO, un mudinājis Krieviju saglabāt draudzīgas savstarpējās attiecības.

Kā ziņots, nedēļas nogalē, saskaņā ar Turcijas paziņojumu, tās gaisa telpu divas reizes pārkāpušas Krievijas militārās lidmašīnas.

Savukārt Krievija skaidrojusi, ka Turcijas gaisa telpu pārkāpusi slikto laikapstākļu dēļ.

Jau vēstīts, ka Krievija trešdien sāka uzlidojumus Sīrijā.

ASV prezidents Baraks Obama paziņojis, ka Krievijas uzlidojumi Sīrijā prezidenta Bašara al Asada atbalstam liek opozīcijai slēpties pagrīdē un tikai spēcina "Islāma valsti".

Kā iepriekš paziņoja Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Falons, tikai viens no 20 Krievijas gaisa uzlidojumiem Sīrijā ir mērķēts uz "Islāma valsti".

Savukārt Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons svētdien paziņoja, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmums militāri iesaistīties Sīrijas konfliktā ir "briesmīga kļūda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!