Foto: AP/Scanpix

Naktī uz 4. martu Krimā plānota provokācija – trīs līdz četru Krievijas karavīru nogalināšana, vēsta aģentūra UNIAN, atsaucoties uz Ukrainas iekšlietu ministra vietnieka Nikolaja Veļičkoviča paziņojumu.

Provokācijas mērķis ir legalizēt Krievijas karaspēka ievešanu Ukrainas teritorijā, norāda amatpersona.

"Mēs gribētu, lai šie cilvēki atjēdzas. Jo tādā veidā jūs provocējat asinsizliešanu, kuras Krimā nav. Mums ir ļoti svarīgi, lai jūs saprastu, ka cilvēka dzīvība ir augstākā vērtība," uzsver Veļičkovičs.

"Mēs aicinām jūs, attopieties! Mēs aicinām jūs apstāties! "Ņemiet vērā, ka situācija tiek novērota, situācija ir kontrolējama. Visi vainīgie, kas saistīti ar to, tiks sodīti," brīdina ministra vietnieks.

"Delfi" jau vēstīja, ka aizvadītajās dienās spriedze Ukrainā sasniegusi jaunus augstumus. Krimā svarīgākos objektus ir ieņēmušas vai ielenkušas Krievijas armijas vienības. Tikmēr Maskavā ir sākusies "devalvācijas panika" un iedzīvotāji maina rubļus pret ārvalstu valūtām.

Sestdien Krievijas parlaments atļāva karaspēka izmantošanu Ukrainā, lai aizsargātu savus "tautiešus". Svētdienas rītā Ukrainā sākusies vispārējā mobilizācija.

NATO, kā arī virkne Rietumvalstu izteikušas brīdinājumus Krievijai tūlītēji pārtraukt agresiju Krimā, kā arī uzstājušas uz Ukrainas nedalāmību.

Savukārt Latvijā, kā arī pārējās Baltijas valstīs, Polijā, Ukrainā un Krievijā notikuši protesti un piketi pret Krievijas armijas invāziju Ukrainas teritorijā. Maskavā notika arī vērienīgs Putina politikas atbalsta gājiens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!