Foto: AP/Scanpix

Lielbritānija nosūtīs uz Filipīnām helikopteru bāzes kuģi "HMS Illustrious", lai palīdzētu taifūnā "Haijan" cietušajai valstij tikt galā ar dabas stihijas sekām, ceturtdien paziņojis Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons.

Premjerministrs ar šādu paziņojumu nācis klajā tviterī, gatavojoties doties uz Šrilanku, kur piedalīsies Nāciju sadraudzības valstu līderu sanāksmē.

Kemerons norādīja, ka kopumā Lielbritānijas sniegtā palīdzība taifūna upuriem jau pārsniegusi 20 miljonus mārciņu (16,6 miljonus latu).

Lielbritānijas starptautiskās attīstības ministre Džastīne Grīninga tviterī norādīja, ka "HMS Illustrious", kas pašreiz atrodas Persijas līcī, dosies uz Filipīnām ar septiņiem helikopteriem, kas piedalīsies palīdzības piegādē.

"HMS Illustrious" ir lielākais Lielbritānijas flotes kuģis.

Jau ziņots, ka ceturtdien Filipīnās ieradies arī ASV aviācijas bāzes kuģis "USS George Washington", kas ir viens no astoņiem ASV kuģiem, kas sniegs palīdzību taifūnā cietušajam reģionam.

Atbilstoši oficiālajiem datiem taifūna "Haijan" postījumos Filipīnās dzīvību zaudējuši aptuveni 2300 cilvēki. Vietējās amatpersonas un palīdzības dienestu darbinieki gan pauž bažas, ka galīgais bojāgājušo skaits var izrādīties krietni lielāks.

Kā pirmdien pavēstīja ANO, Taklobanas pilsētā vien dzīvību stihijas postījumos varētu būt zaudējuši 10 000 cilvēku.

Taifūns kopumā ietekmējis teju desmit miljonus cilvēku jeb 10% no Filipīnu iedzīvotājiem. Tūkstošiem filipīniešu palikuši bez pajumtes un pārtikas, ceļi ir neizbraucami un ārvalstu piegādātā palīdzība iestrēgusi lidostās un noliktavās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!