Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas pretterorisma vienība trešdien, izmeklēšanā par aizliegto galēji labējo grupējumu "Nacionālā rīcība", arestējusi 11 cilvēkus, atsaucoties uz policijas paziņojumu, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Šodienas aresti ir daļa no Lielbritānijas policijas un pretterorisma policijas tīkla sadarbības," paudis pretterorisma policijas pārstāvis Martins Snoudens. "Tie kuri sludina ekstrēmus labējos uzskatus, mēģina sašķelt mūsu sabiedrību un izplata naidu. Tas netiks paciests un tie, kuri to dara, ir jāsauc pie atbildības," viņš norādījis.

Aresti notikuši dažādās vietās un veikti aizdomās par teroraktu plānošanu, dalību aizliegtā organizācijā un terorisma dokumentu glabāšanu.

Septembra sākumā tiesas priekšā stājās trīs aizliegtā grupējuma biedri, tostarp divi karavīri. Saskaņā ar policijas pausto arī trešdienas aresti ir daļa no tās pašas izmeklēšanas.

"Nacionālā rīcība" ir pirmais galēji labējais neonacistu grupējums, kas Lielbritānijā aizliegts. Par nelikumīgu šo organizāciju atzina pērn, kad tās biedri slavēja britu parlamentārietes Džo Koksas nogalināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!