Foto: AFP/Scanpix/LETA

Apmēram divas trešdaļas Lietuvas iedzīvotāju neuzticas ASV prezidentam Donaldam Trampam un Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, liecina ceturtdien publiskotas sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Respondentiem tika lūgts atbildēt, vai viņi uzticas vairākiem politiskiem līderiem pareizu lēmumu pieņemšanā nozīmīgākajos politiskajos jautājumos.

16,1% aptaujāto norādīja, ka uzticas Trampam, bet 66,6% pauda neuzticību ASV prezidentam. Vēl 17,4% nespēja paust viedokli.

Aptaujā tika lūgts sniegt atbildi arī par Putinu, Eiropas Komisijas (EK) prezidentu Žanu Klodu Junkeru un Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti. Aptaujā noskaidrots, ka Putinam lietuvieši uzticas tikpat maz, cik Trampam. 16% aptaujāto sacīja, ka uzticas Krievijas prezidentam pareizo lēmumu pieņemšanā, bet 69% pauda neuzticību. Vēl 15% nespēja sniegt atbildi.

32% pauda uzticību Junkeram, bet 24% neuzticējās viņam. 44% respondentu nebija viedokļa par EK prezidentu. 67% aptaujāto pauda uzticību Grībauskaites pieņemtajiem lēmumiem, bet 27% bija pretējās domās.

Tirgus izpētes kompānija "Norstat LT" no 20. oktobra līdz 13. novembrim aptaujāja 1000 Lietuvas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem. Aptauja tika rīkota sadarbībā ar Viļņas Universitātes Starptautisko attiecību un politikas zinātnes institūtu un Lietuvas ziņu aģentūru BNS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!