Foto: DELFI.lt
Pagājušajā nedēļā Lietuvas muitas darbinieki Klaipēdā atraduši šogad lielāko kontrabandas cigarešu kravu – vairāk nekā trīs miljonus dažādu cigarešu paciņu, vēsta portāls "Delfi.lt".

Milzu krava atrasta noliktavā Klaipēdas brīvajā ekonomiskajā zonā, informē muitas Kriminālais dienests. Kontrabandas cigarešu vērtība vēl tiek precizēta, bet tā ir ne mazāka par septiņiem miljoniem eiro.

Šāda cigarešu daudzuma pārvešanai ir nepieciešami pieci kravas vilcēji ar puspiekabēm, lēš muitnieki. Domājams, ka cigaretes bija paredzētas realizēšanai Eiropas Savienības (ES) teritorijā.

Lietuvas tiesībsargājošās iestādes uzsver, ka šis ir smags trieciens starptautiskiem organizētās noziedzības grupējumiem, kuri slēpjas aiz ārzemēs reģistrētiem ofšoru uzņēmumiem un, viltojot dokumentus, ieved ES lielu daudzumu tabakas izstrādājumu.

Klaipēdā atrastās cigaretes ir no dažādām valstīm. Daļa no tām – “NZ Black” un “NZ Gold” – ražotas Baltkrievijā, bet “Regina Red”, “Regina Blue”, “Vali”, “Oris”, “Golden Gery” un “Camri” – Rumānijā. Ne mazums cigarešu ievestas no Apvienotajiem Arābu Emirātiem (“Mond Super Slim”) un Ķīnas (“Ashima”).

Lietuvas izmeklētāji sadarbībā ar ārvalstu kolēģiem tagad cenšas identificēt noziedzīgajā tīklā iesaistītās personas. Pašreizējā informācija liecina, ka pārsvarā tie ir Moldovas un Ukrainas pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!