ASV autogigants "Ford", kas cenšas iekļūt Dienvidkorejas autotirgū, par simbolisku cenu - 0,09 ASV dolāriem - piedāvājis Dienvidkorejas valdībai iegādāties luksusa sedanu "Lincoln LS".
Aizvadītajā gadā Dienvidkoreja, kuras tirgus ir grūti pieejams ārvalstu autobūvētājiem, importēja no citām valstīm tikai 2401 automobili. Pašlaik Dienvidkorejas valdības automašīnu flotē tikai niecīgu daļu veido ārzemju marku automašīnas.

"Lincoln LS", kurai ir sešu cilindru 3000 kubikcentimetru dzinējs, ir viena no sešām ārvalstu automašīnām, kas piedalās Dienvidkorejas Tirdzniecības, rūpniecības un enerģētikas ministrijas izsludinātajā tenderī par automašīnu iegādi.

Pārējie tā dalībnieki ir "Mercedes-Benz E280", "BMW 528iA", "BMW 728iAL", "DaimlerChrsyler" modelis 300 M 3,5 un "Jaguar S" - to piedāvātās cenas svārstās robežās no 32 200 līdz 51 000 ASV dolāru.

Dienvidkorejas Tirdzniecības, rūpniecības un enerģētikas ministrijas pārstāvis sacīja: "Ja netiks konstatēts kāds īpašs defekts, domājams, ka "Lincoln LS" kļūs par ministrijas pirmo ārvalstīs ražoto automobili."

"Ford" piedāvājums pārdot par šādu cenu "Lincoln" automašīnu, kas parasti maksā 51 000 ASV dolāru, tiek uzskatīts par simbolisku pasākumu. Tā mērķis ir palielināt realizāciju Dienvidkorejā, kas ir viena no valstīm, kurā ārvalstu autobūvētājiem darboties ir visgrūtāk.

Reaģējot uz ASV un Eiropas autobūvētāju pieaugošo spiedienu atvērt Dienvidkorejas tirgu, Seula nesen izdarīja bezprecedenta žestu, nolemjot iegādāties ārvalstīs ražotus motorizētos transporta līdzekļus vairākām ministrijām.

Līdz šim Dienvidkorejā visas automašīnas, kuras izmanto valdība, bija vietējā ražojuma, izņemot tās, kas tiek lietotas protokola ietvaros un prezidenta drošībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!