Foto: Reuters/Scanpix

Londonā pagājušajā nedēļā notikušajā augstceltnes "Grenfell Tower" ugunsgrēkā izdzīvojušās ģimenes tiks izmitinātas luksusa dzīvokļos, atsaucoties uz Lielbritānijas valdības paziņojumu, vēsta "Politico".

No nākamās nedēļas ģimenes, kuras izdzīvoja traģēdijā, tiks izmitinātas "Kensington Row" projektā netālu no izdegušās ēkas.

Šim mērķim Londona iegādājusies 68 dzīvokļus, kas turpmāk tiks pieskaitīti pilsētas sociālo mājokļu fondam. Jauno mājokļu tirgus vērtība tiekot lēsta no 1,7 līdz nepilniem 10 miljoniem eiro. Valdība ir apņēmusies sniegt atbalstu nelaimē cietušajiem, uzsvērts tās paziņojumā.

Jaunie mājokļi gan nav iegādāti atklātā tirgū, bet gan atrasti, pārskatot valsts īpašumā esošos neizmantotos luksusa īpašumus, kā to ieteicis darīt Leiboristu līderis Džeremijs Korbins. Korbins arī norādījis uz dziļo plaisu bagāto un nabadzīgo vidū, kas īpaši skaidri iezīmējoties Londonas Kensingtonas rajonā. Piešķirtie mājokļi atrodas vienā no prestižākajiem kvartāliem visā Lielbritānijā, bet turpat netālu esošais "Grenfell Tower" izdegušais siluets atradās visai trūcīgā kvartālā, lai gan tie abi atrodas Kensingtonā.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā naktī uz trešdienu Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā īsi pirms plkst. 1 naktī izcēlās plašs ugunsgrēks. Liesmas strauji pārņēma augstceltni, kurā dzīvojuši 400 līdz 600 cilvēki. Ugunsnelaimē pēc pēdējiem datiem bojāgājuši vai bez vēsts pazuduši 79 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!