Foto: AP/Scanpix

Divi laimīgie biļešu pircēji sadalīs ASV loterijas “Powerball” lielo laimestu – 550 miljonus dolāru (295 miljoni latu), kas ir otrs lielākais laimests ASV vēsturē, atsaucoties uz loterijas organizatoriem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Milzīgais uzkrājums izveidojies pēc tam, kad 16 izlozēs pēc kārtas nevienā biļetē nav bijusi laimīgā ciparu kombinācija.

Neviens no diviem džekpota laimētājiem vēl nav ieradies pēc balvas, bet loterijas rīkotāji norāda, ka laimīgās biļetes ir nopirktas Arizonas un Misūrī štatā. Vēlu trešdienas vakarā izlozētie laimīgi skaitļi ir 5, 23, 16, 22, 29 un 6.

Loterijas biļetes ASV tika pārdotas ar ātrumu 130 000 vienību minūtē, bet iespējas laimēt lielo balvu aprēķinātas kā viens pret 175 miljoniem. Statistiķi lēš, ka biļetes pircējam ir lielākas iespējas kļūt par ASV prezidentu, nomirt no bites dzēliena vai kļūt par zibens spēriena mērķi, nekā laimēt džekpotu.

Lielākais izlozētais džekpots ASV vēsturē līdz šim ir “Mega Millions” 640 miljoni dolāru (343 miljoni latu) 2012. gada martā, norāda raidsabiedrība "Sky News". 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!