Krievijas naftas kompānijas "Lukoil" un Lietuvas naftas koncerna "Mažeikiu nafta" pārstāvji pēc sarunām Londonā parakstījuši nodomu protokolu, kas paredz izveidot kopuzņēmumus abu kompāniju interešu pārstāvniecībai Baltijas reģionā.
Tā teikts ceturtdien Londonā izplatītajā "Mažeikiu nafta" ziņojumā presei.

Tajā norādīts, ka līdz ar protokola parakstīšanu ir beidzies otrais posms sarunās starp kompāniju "Lukoil", "Mažeikiu nafta" un ASV "Williams International" darba grupām.

Tikšanās laikā panākta vienošanās par Krievijas naftas piegādēm Lietuvai sešu miljonu tonnu apjomā ar kopuzņēmuma starpniecību, kuru varēs kontrolēt "Lukoil" vai citi Krievijas naftas ražotāji. Tomēr "Mažeikiu nafta" arī atstājusi sev tiesības iepirkt papildu naftas apjomus neatkarīgi no šī kopuzņēmuma.

Vienošanās noteic, ka Krievijas naftas pārstrāde notiks Mažeiķu naftas pārstrādes rūpnīcā, bet gatavā produkcija tiks realizēta ar "Lukoil" un "Mažeikiu nafta" piederošo kopējo tirdzniecības organizāciju tīkla starpniecību.

Ziņojumā presei teikts, ka sarunās nav izskatīts jautājums par "Mažeikiu nafta" akciju daļas pārdošanu "Lukoil".

"Partneri ir optimisma pilni saistībā ar stratēģiskas alianses izveides plāniem starp "Lukoil" un "Mažeikiu nafta"," teikts ziņojumā.

Triju kompāniju darba grupas trešā sēde notiks jūnija vidū. Līdz tam atlikušo laiku puses plāno veltīt tehnisko, finansiālo un organizatoriska rakstura jautājumu saskaņošanai.

Sagaidāms, ka vienošanās realizāciju varēs sākt jau šā gada augustā vai septembrī, teikts ziņojumā presei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!