Simtiem cilvēku nolikuši ziedus un aizdeguši sveces netālu no Kremļa vietā, kur piektdien nogalināts Krievijas opozīcijas politiķis Boriss Ņemcovs, sestdien vēsta ārvalstu mediji.

Ziedi guldīti vairāku metru garumā uz tilta, kur notikusi slepkavība. Starp ziediem vīd arī lapa ar uzrakstu "Mēs visi esam Ņemcovs", vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Rietumvalstu līderi aicinājuši Krievijas amatpersonas noskaidrot, kurš vainojams Ņemcova nonāvēšanā. ASV prezidents Baraks Obama mudinājis veikt "caurspīdīgu izmeklēšanu", savukārt Vācijas kanclere Angela Merkele paziņojusi, ka slepkavības lieta ir jāatrisina un vainīgie jāsoda, informē raidsabiedrība BBC.

Iepriekš vēstīts, ka arī Latvija paudusi nosodījumu Ņemcova slepkavībai. Sestdien izplatītajā Ārlietu ministrijas paziņojumā izteikts aicinājums Krievijas varas un tiesībsargājošajām iestādēm ''nekavējoši veikt ātru un objektīvu šīs ciniskās un brutālās slepkavības izmeklēšanu un vainīgo sodīšanu''.

Jau vēstīts, ka piektdienas vakarā uz tilta netālu no Kremļa ar četriem šāvieniem mugurā nogalināts Ņemcovs. Kopā ar viņu tobrīd bijusi kāda sieviete no Ukrainas - viņa uzbrukumā nav cietusi.

Sestdien Krievijas Izmeklēšanas komitejas oficiālais pārstāvis Vladimirs Markins paziņojis, ka tiek izskatīti vairāki iespējamie slepkavības motīvi, tajā skaitā arī versija, ka tā bijusi politiska provokācija. Komiteja arī paziņojusi, ka slepkavība bijusi rūpīgi plānota. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!