Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele svētdien aicinājusi visus Vācijā dzīvojošos turkus aktīvi iesaistīties Vācijas sabiedrībā un nepārnest uz Vāciju Turcijā notiekošos konfliktus, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Vācijā dzīvo aptuveni trīs miljoni turku.

Iepriekš kritiku izraisīja Merkeles aicinājums Vācijā dzīvojošajiem turkiem izrādīt lojalitāti savai mītnes zemei. Taujāta par šo komentāru, Merkele skaidrojusi, ka ar to viņa vēlējusies aicināt Turcijā notiekošos konfliktus nepārnest uz Vāciju. "Bet drīzāk aicināt tos, kuri šeit dzīvo jau gadiem un, iespējams, ir ieguvuši Vācijas pilsonību, un kuri to vēlas, iesaistīties mūsu valsts attīstībā," skaidrojusi Merkele, uzsverot, ka nevar nevienu piespiest to darīt.

Berlīnes un Ankaras, kas ir galvenais Eiropas Savienības (ES) partneris migrantu, bēgļu un patvēruma meklētāju plūsmas uz ES ierobežošanai, attiecībās spriedze pieauga pēc tam, kad Vācijas parlaments pieņēma rezolūciju, kurā Pirmā pasaules kara laikā Osmaņu impērijā notikusī armēņu masveida slepkavošana atzīta par genocīdu. Eļļu ugunij pielēja arī kāds nopludināts Vācijas valdības ziņojums, kurā Turcija nodēvēta par islāmistu organizāciju centru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!