Foto: RIA Novosti/Scanpix
Murmanskas apgabalā Krievijā naktī uz svētdienu avarējis "MI-8" helikopters, kurā atradušies līdz 19 cilvēkiem, tai skaitā augsta ranga vietējās amatpersonas, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Helikopters avarējis ezera krastā, daļa atlūzu ir atrastas, bet pārējās acīmredzot ir nogrimušas ūdenī. Divi izdzīvojuši cilvēki ir hospitalizēti, bet pārējos turpina meklēt.

Līdz svētdienas vakaram ūdenslīdēji 3 – 4 metru dziļumā ir atraduši helikoptera atlūzas un trīs bojāgājušo ķermeņus, ziņo aģentūra "RIA Novosti". Tikmēr Izmeklēšanas komisija ir paziņojusi, ka atrasti piecu bojāgājušo ķermeņi.

Tāpat nav zināms precīzs cilvēku skaits, kas atradās lidaparātā. Iekšlietu ministrija paziņoja, ka tie varētu būt līdz pat 19 cilvēkiem – 5 apkalpes locekļi un 14 pasažieri. Savukārt Iekšlietu ministrijas Krīzes vadības centrs ziņoja par 18 cilvēkiem.

Kompānija "Spark Avia", kurai piederēja lidaparāts, informē, ka tajā atradušies 11 cilvēki.

Lidaparātā atradies Murmanskas apgabala gubernatora vietnieks Sergejs Skomarohovs un kompānijas "Apatit" ģenerāldirektors. Tāpat uz klājā varētu būt bijis ari Murmanskas dabas resursu ministrs un viņa vietnieks, Mežsaimniecības departamenta direktors un Kirovskas pilsētas administrācijas vadītājs.

Par avārijas iemeslu varēja kļūt sliktie laikapstākļi.

Foto: Krievijas helikopteru flote

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!