Foto: LETA

NATO ģenerālsekretārs Anderss Fo Rasmusens intervijā britu laikrakstam "The Guardian" atklājis, ka gaidāmajā NATO samitā Kardifā, kas notiks 4. un 5. septembrī, apspriedīs iespēju izvietot jaunas bāzes Austrumeiropā.

Viņš norādījis, ka samitā centīsies atrisināt alianses dalībvalstu nesaskaņas jautājumā par militāro bāžu izvietošanu pie Krievijas robežas, atzīmējot, ka šobrīd "būtiski ir palielināt NATO klātesamību Eiropas austrumos".

"Mums jau ir NATO reaģēšanas spēki, kuru mērķis ir būt gataviem nepieciešamības gadījumā ātri rīkoties. Tagad mēs vēlamies tos attīstīt līdz ļoti augstam kaujas gatavības līmenim," sacījis Rasmusens.

Pēc ģenerālsekretāra teiktā, valstīs, kur tiks izvietotas minētās NATO vienības, nepieciešams sagatavot atbilstošu infrastruktūru – priekšlaicīgi atvest materiālus, iekārtas un izveidot bāzes.

Viņš piebilda, ka NATO plāno pastiprināt Ukrainas drošību, modernizējot tās militāro spēku, kā arī palīdzot Kijevai iespējamajos draudos no Krievijas puses, vēsta "The Guardian".

Jau vēstīts, ka NATO aktīvi apspriež risinājumus, kā pastiprināt savus spēkus Austrumeiropā. Ziņots par jūras, gaisa un sauszemes papildspēku izvietošanu, kā arī militāru mācību rīkošanu septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!