Foto: AFP/Scanpix
Pagaidām nenoskaidroti ļaundari otrdien Vašingtonā Baltā nama teritorijā iemetušu dūmu bumbu, trešdien vēsta aģentūra "Itar-tass".

ASV prezidents Baraks Obama tajā brīdī nebija savā rezidencē, viņš ar sievu pusdienojis netālu esošajā restorānā.

Tiek pieļauts, ka notikušajā vainojami kustības "Okupēt Volstrītu" dalībnieki, kuri todien Vašingtonā rīkoja vairākas protesta akcijas. Mediji vēsta, ka todien Kapitolija kalna apkaimē arestēti vairāki akciju dalībnieki.

Baltā nama pārstāvji vēstījuši, ka pie prezidenta rezidences sanākuši apmēram 1500 cilvēku.

Drošības dienesta oficiālais pārstāvis Džordžs Ogilvijs paziņojis, ka pie Baltā nama sapulcējušies akciju dalībnieki netika aizturēti. Pēc tam, kad Baltā nama teritorijā tika iemesta dūmu bumba, drošības dienests un policija piespieda demonstrantus pamest teritoriju pie prezidenta rezidences un pārmeklēja apkaimi, taču neko bīstamu neatklāja.

Jau vēstīts, ka pērn rudenī ASV lielākajās pilsētās notika vairākas protestu akcijas, kurus rīkoja kustība "Okupēt Volstrītu" un tai radniecīgas vietējās organizācijas. Aktīvisti paziņoja, ka protesti ir "simbolisks žests", kas parāda cilvēku "neapmierinātību ar pašreizējo ekonomisko un politisko gaisotni". "Mēs esam no visām rasēm, dzimumiem un ticībām. Mēs esam vairākums. Mēs esam 99%. Mēs vairs neklusēsim," skanēja demonstrantu saukļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!