Nigērijas flote ir aizturējusi ar ārvalstu karogu ceļojošu kuģi ar ieroču kravu, kurš pieder Krievijas firmai. Aizturēti arī 15 kuģa apkalpes locekļi, pārsvarā Krievijas pilsoņi, otrdien vēstīja raidsabiedrība BBC.

Kuģi nedēļas nogalē pārtvēra Nigērijas jūras patruļa, vēsta aģentūra ”France Presse”. Amatpersonas norāda, ka Maskavas firmai ”Moran” piederošais jūras transports vedis ieročus un munīciju.

”Moran” pārstāvji raidsabiedrībai BBC pastāstīja, ka kuģim ir visas nepieciešamās atļaujas ieroču pārvadāšanai, bet Lagosā tas piestājis, lai nomainītu apkalpi. Kuģis bija ceļā no viena bīstama reģiona uz citu, norāda firmas pārstāvis. ”Kuģis ceļoja no Madagaskaras uz Konakri [ostas pilsēta Gvinejā],” informē ”Moran”.

Krievijas vēstniecības Lagosā pārstāvji jau ir apmeklējuši apkalpi, kurai nav atļauts pamest kuģi, un strādā pie jūrnieku atbrīvošanas, norāda ”Moran”.

Tikmēr Nigērijas puse informē, ka kuģis un apkalpe aizturēti turpmākai izmeklēšanai. Amatpersonas norāda, ka nekas neliecina, ka kuģim būtu bijušas tiesības iebraukt Nigērijā, turklāt ar ieroču kravu.

Kravā atrodoties 36 triecienšautenes un vairāk nekā astoņi tūkstoši patronu, vēsta BBC. Nigērijas amatpersonas ziņoja, ka kuģis ceļojis ar Nīderlandes karogu, bet ”Moran” norāda, ka ar Kuka salu karogu.

Nigērija cenšas apkarot plaukstošo ieroču kontrabandu laikā, kad valsts ziemeļos valdība cīnās ar islāmistu kaujiniekiem, bet dienvidaustrumos ar naftas zādzībām un pirātismu, skaidro BBC.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!