Foto: RIA Novosti/Scanpix
Aizvadītās diennakts laikā Austrumukrainas promaskaviskajiem kaujiniekiem no Krievijas piegādāta kārtējā smagās kara tehnikas kolonna un apšaudīti Ukrainas robežsargi, vēsta aģentūra UNIAN.

Krievija turpina uz Ukrainas austrumiem piegādāt ieročus un algotņus, preses konferencē Kijevā paziņoja Nacionālās drošības un aizsardzības padomes runasvīrs Andrijs Lisenko.

Trešdien tehnika iebraukusi Ukrainā pār Miusas upes braslu Doņeckas apgabalā. Savukārt Luhanskas apgabalā no Krievijas iebraukuši deviņi tanki, trīs kājnieku kaujas mašīnas, četri bruņutransportieri un divas smagās automašīnas "Ural".

Luhanskas apgabalā no Krievijas teritorijas ar haubicēm apšaudītas Ukrainas robežsargu vienības pozīcijas. "Pavisam tika raidīti 46 šāvieni. Robežsargu rindās ir ievainotie," paziņoja Lisenko.

Tāpat Ukrainas karavīri no Krievijas teritorijas apšaudīti ar strēlnieku ieročiem, mīnmetējiem un reaktīvās artilērijas "Grad" iekārtām arī citās vietās.

Ukrainas spēki joprojām nespēj pilnībā noslēgt robežas posmu Luhanskas un Doņeckas apgabalos, kur no Krievijas turpinot ieplūst bruņutehnika un kaujinieki. Tāpat Ukraina apsūdz Krieviju, ka no tās teritorijas tiek apšaudītas Ukrainas armijas pozīcijas.

Ukrainas austrumu reģionos drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!