Foto: Reuters/Scanpix

ASV politiskā disfunkcija ir iedrošinājusi Amerikas ienaidniekus un nomākusi draugus, ceturtdien sacīja prezidents Baraks Obama.

Prezidents aicināja karojošos politiķus sanākt kopā, lai pieņemtu ilgtermiņa budžetu, un mudināja viņus atteikties no pieejas, kad notikumi tiek novirzīti līdz kraujas malai - pieejas, kas apdraud ekonomiku un grauj Amerikas tautas uzticību.

Obama mudināja Kongresu, konkrēti - Pārstāvju palātas republikāņus, pulcēties, lai pieņemtu iestrēgušos likumus, kas skar lauksaimniecību un imigrācijas sistēmas reformu.

"Pēdējā laikā ir bijis daudz diskusiju par šo valdības darba apturēšanas politiku," sacīja prezidents. "Runāsim skaidri. Uzvarētāju šeit nav. Šīs pēdējās divas nedēļas mūsu ekonomikai ir nodarījušas nevajadzīgu kaitējumu."

"Iespējams, nekas cits nav Amerikas reputācijai pasaulē un attiecībās ar citām valstīm nodarījis lielāku kaitējumu, kā izrāde, ko mēs esam redzējuši šo dažu pēdējo nedēļu laikā," sacīja Obama. "Tas ir iedrošinājis mūsu ienaidniekus, tas ir uzmundrinājis mūsu konkurentus un nomācis mūsu draugus, kas raugās uz mums pēc stabilas vadības."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!