Foto: Reuters/Scanpix

Par ASV Demokrātu nacionālās komitejas (DNC) priekšsēdētāju sestdien ievēlēts latīņamerikāņu izcelsmes politiķis Toms Peress, kurš bijušā prezidenta Baraka Obamas administācijā ieņēma nodarbinātības ministra amatu.

Par Peresu balsoja 235 DNC locekļi, bet viņa galvenais sāncensis - melnādainais kongresmenis Keits Elisons - saņēma 200 balsis.

Demokrātu istablišmenta atbalstītajam Peresam nāksies atjaunot partiju pēc pērn ciestās sakāves prezidenta un Kongresa vēlēšanās un vadīt opozīciju pret ASV prezidentu Donaldu Trampu.

"Mēs ciešam no uzticības krīzes," atzina 55 gadus vecais Peress.

Trešdien notikušo debašu laikā Peress un Elisons pauda līdzīgus uzskatus par turpmāko partijas vadīšanu. Viņi abi atzina, ka nepieciešama nopietna ekonomiskā programma, lai uzrunātu strādnieku šķiras un vidusšķiras vēlētājus, no kuriem daudzi pagājušā gada kampaņas laikā atzina, ka demokrāti tos pametuši.

Peress norādīja, ka demokrātiem jāatgriežas "pie saknēm", visos 50 štatos cauru gadu nodrošinot aktīvistu darbību, lai atgādinātu vēlētājiem par savu klātbūtni, kā arī par demokrātu vērtībām un interesēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!