Foto: AFP/Scanpix
Parīzes teroraktos bijuši vismaz deviņi uzbrucēji un meklēšanā izsludināts vēl viens dalībnieks, atsaucoties uz anonīmiem avotiem izmeklētāju rindās, ziņo "Associated Press".

Trīs izmeklēšanā iesaistītie, kas vēlējās palikt anonīmi, apstiprinājuši, ka līdz šim publiskā informācija par astoņiem uzbrucējiem ir neprecīza, jo noskaidrots, ka bijis vismaz vēl viens uzbrucējs un, visticamāk, viņš ir dzīvs

Līdz šim zināms, ka septiņi teroraktus veikušie gājuši bojā 13. novembrī. Trīs gājuši bojā "Stade de France" tuvumā, trīs "Bataclan" koncertzālē, bet viens netālu esošajā restorānā.

Francijas policija pagaidām meklēšanā izsludinājusi Salahu Abdeslamu, bet otra uzbrucēja identitāte nav noskaidrota.

Tikmēr ASV Pārstāvju palātas Iekšējās drošības komitejas vadītājs, kongresmenis Maikls Makauls paziņojis, ka viņa rīcībā esošā informācija liecina vismaz par 20 personām, kas stāv aiz Parīzes teroraktiem.

Vēstīts, ka teroraktos Parīzē piektdien tika nogalināti vismaz 129 cilvēki un vairāk nekā 350 ievainoti. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts" nosaukuma saīsinājums arābu valodā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!