Foto: Reuters/Scanpix

Indijas automobiļu ražotājs "Hindustan Motors" franču ražotājam "Peugeot" pārdevis vienu no valsts autobūves leģendām – "Ambassador" vieglā auto zīmolu, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Ambassador" ilgu laiku bija viens no iecienītākajiem un prestižākajiem auto Indijā, ko labprāt izmantoja ministri. Trīs desmitgades tas bija Indijas pats pārdotākais auto. Slaveno modeli neražo kopš 2014. gada.

Foto: Publicitātes foto

Zīmols franču autoražotājam pārdots par 12 miljoniem dolāru. Nav zināms, vai "Peugeot" grasās atsākt modeļa ražošanu. "Peugeot" bija viens no pirmajiem ārvalstu autoražotājiem, kas deviņdesmito gadu vidū ienāca Indijas tirgū pēc tā liberalizācijas.

No 20. gadsimta sešdesmitajiem līdz astoņdesmitajiem gadiem "Ambassador" Indijā bija statusa apliecinājums, kā arī vienīgais masveidā ražotais luksusa klases auto.

Lai gan ne vienmēr novērtēts tā izskats, auto izpelnījās atzinību par plašo salonu un Indijas ceļiem piemēroto piekari. "Ambassador" arī bija viens no pirmajiem auto tirgū ar dīzeļdzinēju un gaisa kondicionēšanas sistēmu.

Taču pārdošanas apjomi no vairāk nekā 20 tūkstošiem eksemplāru gadā astoņdesmitajos nokritās līdz aptuveni 2000 pārdoto auto 2013. un 2014. gadā, kad modeļa ražošana tika pārtraukta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!