Foto: апатия в апатитах, Twitter

Nezināmi uzbrucēji Krievijas Ingušijas Republikā piekāvuši žurnālistus un cilvēktiesību aktīvistus, kuri devušies uz Čečeniju pētīt cilvēktiesību situāciju Ramzana Kadirova pārvaldītajā teritorijā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Autobusu, kurā braukusi aktīvistu uz žurnālistu grupa, trešdienas vakarā apturējuši uzbrucēji trīs automašīnās. Pasažieri izdzīti no transporta un piekauti, bet autobuss aizdedzināts. Diviem grupas dalībniekiem atņemti mobilie tālruņi.

Vairākiem uzbrukumā cietušajiem pēc tam bijusi nepieciešama mediķu palīdzība, liecina nevalstiskās orgaznizācijas Spīdzināšanas novēršanas komisijas paziņojums. Grupā atradušies arī divu ārzemju žurnālisti – no Zviedrijas un Norvēģijas.

Par uzbrukumu sociālajos tīklos ziņoja paši aktīvisti kā arī tas aprakstīts Krievijas prezidenta cilvēktiesību padomes interneta vietnē.

Uzbrukums noticis pie Ingušijas un Čečenijas administratīvās robežas un, domājams, to sarīkojuši čečeni, aģentūrai AFP pastāstīja Spīdzināšanas novēršanas komisijas jurists Dmitrijs Utukins. Savukārt telekanālam "Dožģ" viņš atklāja, ka astoņu cilvēku lielā grupa piekauta ar nūjām.

Autobuss pilnībā nodedzināts kopā ar privātajām mantām, pasēm un žurnālistu aparatūru.

Vēstīts, ka opozīcijas aktīvisti Kremlim lojālo Čečenijas prezidentu Ramzanu Kadirovu apsūdz cilvēktiesību pārkāpumus un nesen publiskotā ziņojumā viņš nodēvēts par draudu Krievijas nacionālajai drošībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!