Foto: Publicitātes foto
Jekaterinburgas pilsētas tiesa pieņēmusi lēmumu par populārās poļu black-metal grupas "Behemoth" deportāciju no Krievijas. Oficiālais iemesls – migrācijas likumu pārkāpšana.

Kā vēsta Krievijas mediji, tāpat poļu sātanistiem katram par šo pārkāpumu nāksies samaksāt soda naudu 2000 rubļu (aptuveni 43 eiro) apmērā.

"Poļu mūziķiem 60 dienu laikā ir jāapmaksā administratīvais sods, kā arī tuvākajā laikā jāveic kontrolēta izbraukšana no Krievijas Federācijas teritorijas," savu lēmumu paziņojusi tiesnese Jekaterina Grīna.

Tiesa, precīzs deportācijas laiks, kad mūziķiem jāpamet valsts, nav noteikts. Tagad "Behemoth" pārstāvjiem ir desmit dienu ilgs periods, lai spriedumu pārsūdzētu.

25. maijā Maskavā ieplānotais grupas koncerts gan ir atcelts, taču grupas līderis Adams Darskis, kurš 2012. gadā oficiāli pieņēma vārdu Nergals, izteicis cerību, ka savus Krievijas fanus grupai vēl izdosies iepriecināt.

Poļu mūziķi tika aizturēti trešdien neilgi pirms Jekaterinburgā paredzētā koncerta. Četri grupas dalībnieki tika sasēdināti mikroautobusā un aizvesti uz izolatoru. Par aizturēšanas iemeslu minētas nepareizi noformētas Krievijas vīzas.

Arī pārējie "Behemoth" koncerti Krievijā tā arī nenotika - Novosibirskā viņus pie ieejas klubā piekāva pareizticīgo bariņš, bet Primorskā koncertu par ticīgo cilvēku jūtu aizskaršanu atcēla vietējās varas iestādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!