Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko aicinājis gan Eiropas Savienību (ES), gan starptautisko sabiedrību "asi" reaģēt uz pamiera pārkāpšanu no promaskavisko kaujinieku un Krievijas puses, atsaucoties uz Porošenko preses dienesta paziņojumu, otrdien vēsta Ukrainas mediji.

Jau ziņots, ka Porošenko telefonsarunā ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli un Francijas prezidentu Fransuā Olandu apsprieduši uguns pārtraukšanas režīma neivērošanu Debaļcevē.

Otrdien situācija Debaļceves apkārtnē ir ļoti saspringta un mainās teju ik stundu, vēsta ziņu aģentūra "Ukrinform". Dienas laikā Ukrainas spēki apšaudīti 19 reizes, pavēstījis Ukrainas pretterorisma centrs.

Ukraina otrdien arī atzinusi, ka daļa tās karavīru, kuri mēģina noturēt pozīcijas Debaļcevē, ir nonākuši ielenkumā.

Savukārt Ukrainas prezidenta administrācijas pārstāvis Valērijs Čalijs otrdien paziņoja, ka cerības uz mieru Ukrainā ir iznīcinātas, jo Krievijas atbalstītie nemiernieki pārkāpuši vienošanos par uguns pārtraukšanu Ukrainā. 

Vēstīts, ka Debaļceves apkārtnē par spīti pamieram turpinās cīņas. Pilsētiņa ir stratēģiski svarīga, jo tajā atrodas dzelzceļa mezgls, kas ļautu Krievijai apgādāt kaujinieku kontrolētās teritorijas Luhanskas un Doņeckas apgabalos.

Maskavas atbalstītie kaujinieki iepriekš paziņoja, ka pilsētiņa ir ielenkta, tāpēc uzskatāma par viņu teritoriju, un uguns pārtraukšanas režīms, kas spēkā stājās 15. februārī, uz to neattiecas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!