Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien paziņoja, ka Krievija iznīcinās tās atlikušos ķīmiskos ieročus, nosaucot to par vēsturisku notikumu un kritizējot ASV par nesekošanu Maskavas piemēram.

"Šodien tiks iznīcināti pēdējie Krievijas ķīmisko ieroču krājumi," pavēstīja Putins, kura teikto pārraidīja Krievijas televīzija.

"Šis ir patiešām vēsturisks notikums, ņemot vērā milzīgo apjomu, ko mēs mantojām no padomju laikiem, ar ko pietiku - kā uzskata eksperti -, lai vairākas reizes iznīcinātu visu dzīvo radību," uzsvēra Krievijas prezidents.

"Šis ir milzīgs solis, lai padarītu mūsdienu pasauli līdzsvarotāku un drošāku," viņš piebilda.

Putins arī izmantoja gadījumu, lai kritizētu Vašingtonu, uzstājot, ka Savienotās Valstis nav pilnībā izpildījušas savas starptautiskās saistības.

ASV "diemžēl nepilda to saistības attiecībā uz ķīmisko ieroču iznīcināšanas grafiku - viņi likvidācijas grafiku ir pabīdījuši atpakaļ jau trīs reizes", Krievijas ziņu aģentūras citēja prezidenta teikto.

Vašingtona esot atlikusi ķīmisko ieroču iznīcināšanas plānus, to pamatojot ar finansējuma trūkumu, "kas izskatās nedaudz dīvaini", izteicās Putins.

"Labi, mēs sagaidām, ka Savienotās Valstis pildīs visas saistības, ko tās uzņēmušās starptautisku līgumu ietvaros, tāpat kā to dara citas valstis," piebilda Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!