Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins devis rīkojumu par ikdienas "humānās pauzes" ieturēšanu sākot no 27. februāra nemiernieku kontrolētajā Sīrijas galvaspilsētas Damaskas piepilsētā Austrumgutā.

Par šādu Kremļa saimnieka lēmumu pirmdien paziņojis Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, ziņo aģentūra "RIA Novosti". Rīkojums saistīts ar ANO Drošības padomes sestdienas lēmumu par 30 dienu ugunspārtraukšanu Sīrijā.

Pauze karadarbībā būs spēkā katru dienu no pulksten 9.00 līdz 14.00. Mierīgo iedzīvotāju izkļūšanai no aplenktā rajona tikšot atvērts humānais koridors, skaidro Krievijas aģentūra.

Nemiernieku kontrolētā Austrumguta jau nedēļu ir pakļauta smagai Krievijas atbalstīto prezidenta Bašara al Asada spēku veiktai bombardēšanai. Novērotāji ziņo par vairāk nekā 500 bojāgājušajiem civiliedzīvotājiem, tostarp vairāk nekā 127 bērniem šajā laika periodā.

Rajonā triecieni tika vērsti arī pret pārtikas noliktavām un vairākām slimnīcām.

ANO Drošības padome sestdien vienbalsīgi lēma par 30 dienu pamieru, pieprasot visām pusēm nekavējoties pārtraukt sadursmes un atļaut palīdzības piegādes, un medicīnisko evakuāciju.

Austrumguta ir pēdējais lielais nemiernieku kontrolētais rajons pie galvaspilsētas, kas kopš 2013. gada atrodas valdības spēku aplenkumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!