Foto: AP/Scanpix

Pirmdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Vācijas kanclere Angela Merkele, Francijas prezidents Fransuā Olands un Ukrainas prezidents Petro Porošenko vienojušies par nepieciešamību tuvākajā laikā rīkot jaunas sarunas, lai noregulētu situāciju Ukrainas Austrumos, pirmdien vēsta ārvalstu mediji.

Kā vēsta aģentūra  UNIAN, Porošenko sarunā uzsvēris, kas vēlas mieru Ukrainas Austrumu daļā un nepieciešams, lai visas iesaistītās puses ievērotu miera plānā ietvertos punktus. Viņš informējis par situāciju Slovjanskā un Doņeckā, uzsverot, ka, diemžēl, vienošanās, kas panākta iepriekšējās četrpusējās sarunās nav tikusi ievērota.

Viņa sarunas partneri piekrituši, ka nepieciešams tuvākajā laikā rīkot sarunas ar Ukrainas otrā prezidenta Leonīda Kučmas, Krievijas vēstnieka Ukrainā Mihaila Zurabova un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) īpašās pārstāves Heidi Taljavīni līdzdalību, lai panāktu divpusēju uguns pārtraukšanu, visu ķīlnieku atbrīvošanu un speciālas EDSO novēršanas misijas izveidi Krievijas-Ukrainas robežas kontrolēšanai, vēsta UNIAN.

Sarunas laikā panākta vienošanās, ka ārlietu ministri nekavējoties sāks strādāt pie tā, lai varētu tikt īstenoti telefona sarunā nospraustie mērķi.

Kā teikts paziņojumā Krievijas prezidenta Putina oficiālajā mājas lapā, četrpusējās sarunās spriests par konflikta noregulēšanu Ukrainā. Putins esot uzsvēris nepieciešamību turpināt uguns pārtraukšanas režīmu un uzsvēris, ka nepieciešams izveidot drošu kontroles mehānismu pamiera ievērošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!