Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins, kurš uzvarējis svētdien notikušajās prezidenta vēlēšanās, neizslēdz sava sāncenša uz prezidenta amatu miljardiera Mihaila Prohorova strādāšanu jaunajā valdībā, ja viņš pats to vēlētos, vēsta aģentūra “Itar – Tass”.

“Mihails Dmitrijevičs ir nopietns, uzņēmīgs un labs cilvēks, kurš principā varētu pastrādāt valdībā, ja pats to vēlētos, bet par šo jautājumu mums vēl jāaprunājas ar Medvedevu [Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs],” teica premjerministrs.

Putins arī paziņojis, ka tuvākajās trīs dienās ar Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu pārrunās ar valdības veidošanu saistītos jautājumus. Par konkrētiem plāniem Putins neinformēja, jo sākumā šie jautājumi esot jāapspriež viņiem divatā.

Jau vēstīts, ka svētdien Krievijā notika prezidenta vēlēšanas, kurās ar 63,6% balsu uzvarēja premjerministrs Vladimirs Putins. Neatkarīgais kandidāts uzņēmējs un miljardieris Mihails Prohorovs palika trešajā vietā ar 7,98% balsu.

Pārējie kandidāti vēlēšanās bija Krievijas Federācijas Komunistiskās partijas izvirzītais Genadijs Zjuganovs (saņēma 17,18% balsu), Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas kandidāts Vladimirs Žirinovskis saņēma 6,22%, bet partijas "Taisnīgā Krievija" izvirzītais Sergejs Mironovs – 3,85%.

Lai gan vēlēšanu dienā svētdien un vēl pirmdien Krievijā masveidā iedzīvotāji ziņoja par pārkāpumiem balsošanā, Krievijas iekšlietu ministrija apgalvo ka "nav fiksēti pārkāpumi, kas ietekmētu rezultātus". Tikmēr neatkarīgie novērotāji norāda, ka jau visiem kandidātiem nebija nodrošināti vienādi apstākļi un "nopietnas problēmas bijušas jau no vēlēšanu paša sākuma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!