Foto: LETA

Prezidents Vladimirs Putins atzīts par 2013.gada cilvēku Krievijā, bet par “Gada sievieti” atzīta dziedātāja Alla Pugačova, vēsta Krievijas mediji.

Putins kopš 1999.gada ik gadus bauda vislielāko iedzīvotāju atbalstu un katru gadu iegūst "Gada cilvēka" titulu. Aptaujā, kas notikusi šā gada decembrī visā Krievijā, par 2013.gada cilvēku Putinu atzinuši 26% respondentu.

Sociologi izpētījuši, ka "Gada cilvēku" pieciniekā Krievijā šogad ir Krievijas Federācijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, ko atbalstījuši 7%, premjers Dmitrijs Medvecevs (4%), Edvards Snoudens, kurš uz laiku bija ieguvis pilsonību un kuram atbalstu pauduši 4% respondentu, kā arī patlaban amnestētais iepriekš notiesātais naftas kompānijas "Jukos" vadītājs Mihails Hodorkovskis (3%).

Pugačovai, kura saņēmusi 12% respondentu atbalstu, kategorijā "Gada sieviete" seko spīkere Valentīna Matvijenko (4%) un Vācijas kanclere Angela Merkele (3%)

Kopumā 51% respondentu Krievijā apgalvojuši, ka viņiem 2013.bijis veiksmīgs gads, vēl 30% atzinuši, ka šis gads viņiem un viņu tuviniekiem bijis grūtāks par iepriekšējo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!